Basis- en Gespecialiseerde GGZ

Psygro biedt Generalistische Basis GGZ en de Gespecialiseerde GGZ zo veel mogelijk aan binnen de huisartsenpraktijk. Door deze manier van werken wordt de patiënt behandeld in een vertrouwde omgeving dichtbij huis, en zijn de communicatielijnen met de huisarts kort. Bij gebrek aan ruimte in de huisartsenpraktijk kan behandeling ook plaatsvinden op een van onze zelfstandige behandellocaties te Zaandam en Purmerend. Ook hier blijft u als huisarts gedurende de behandeling geïnformeerd. Een behandeltraject bij Psygro kan doorgaans worden afgerond binnen vijf a tien behandelcontacten. Deze behandeltijd is 50% lager dan de landelijk gemiddelde behandeltijd. De recidive is lager dan het landelijk gemiddelde bij ambulante instellingen.

Door de juiste triage en zowel generalistische- als specialistische GGZ zoveel mogelijk aan te bieden in de huisartsenpraktijk worden patiënten snel en effectief behandeld in een vertrouwde omgeving. De huisarts wordt ontlast, terwijl de behandelmogelijkheden in de huisartsenpraktijk toenemen. Bovendien ontvangt de huisarts een vergoeding voor het gebruik van de praktijkruimte.

Aanbod

Psygro biedt momenteel Geestelijke Gezondheidszorg aan in huisartsenpraktijken en in zelfstandige behandellocaties in de regio Zaanstreek/Waterland, in Amsterdam en omgeving en in de regio West-Friesland. In Purmerend en Zaandam is ons Jeugdteam actief.

Behandelaanbod

Psygro biedt zorg aan patiënten met:

– Beginnende psychiatrische problematiek zonder spoedeisend karakter
– Recidiverende psychiatrische problematiek zonder spoedeisend karakter, uitbehandeld in de algemene GGZ
– Comorbiditeit (lichamelijke en geestelijke aandoeningen)

Psygro Jeugd helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij psychische problemen en het vermoeden van een DSM-V stoornis zoals depressie, angst, AD(H)D, autisme of trauma.

Pluspunten Psygro

– Psygro heeft korte wachttijden
– De huisarts kan in alle stadia van de behandeling advies vragen aan de psychiater
– Elke patiënt heeft een contact met de psychiater in de Gespecialiseerde GGZ
– Directe instroom op juiste behandelplek door korte lijnen met verwijzers en andere professionals
– Contact met de sociale wijkteams
– Jongeren die 18 jaar worden kunnen onder behandeling blijven binnen Psygro
– Psygro garandeert naast de officiële verslaglegging de nodige informatie- en kennisoverdracht, onder meer via mondeling overleg
– Psygro is een onafhankelijke, netwerk georiënteerde organisatie

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de manager bedrijfsvoering van Psygro: Laurita Geers.